reuvers_tegeltjespand

Reuvers Uitzendbureau

vóór en dóór technisch gekwalificeerd personeel.
reuvers_collage

Werknemers

Ben je op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Reuvers Uitzendbureau in Emmen is namelijk dé werkgever in de regio voor technisch gekwalificeerd personeel. Wij bieden technische banen voor langere tijd met kans op een contract bij ons of onze opdrachtgever.
slider_img_1

Opdrachtgevers

Reuvers Uitzendbureau staat voor betrouwbaarheid, flexibiliteit, professionaliteit en kwaliteit in combinatie met een persoonlijke benadering. Wij bemiddelen in banen op elk opleidingsniveau en zijn o.a. actief in de volgende vakgebieden: metaal, elektrotechniek, installatietechniek, werktuigbouwkunde, elektronica, procestechniek en industrie

prev next

Reuvers als werkgever


Reuvers Uitzendbureau staat voor goed werkgeverschap. Dit houdt in dat je een passend contract met prima arbeidsvoorwaarden tegemoet kan zien. Daarbij krijg je uitgebreide uitleg over de CAO voor Uitzendkrachten, pensioen, scholingsmogelijkheden, contractmogelijkheden en overige secundaire arbeidsvoorwaarden als deelnemen aan collectieve verzekeringen, spaarloon, levensloop en bijspaarpensioen. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, dus de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen worden door ons verzorgd.

Als je via Reuvers Uitzendbureau aan de slag gaat, krijg je te maken met de NBBU-CAO voor Uitzendkrachten. Hieronder de CAO, waarin je rechten en plichten staan, in hoofdlijnen.

Wat is een CAO?
CAO staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. Daarin staan afspraken die zijn gemaakt tussen vakbonden en werknemers. In de NBBU-CAO voor Uitzendkrachten staan afspraken over loon, vrije dagen, ziekte, opleidingen en de rechten en plichten van een uitzendkracht.Uitzendovereenkomst
Als je werkt via het uitzendbureau, ga je een uitzendovereenkomst aan. Dit is jouw ‘arbeidsovereenkomst’ met het uitzendbureau. Vanaf de eerste werkdag, is het uitzendbureau jouw werkgever (en niet de organisatie waar je voor werkt). Dat betekent dat het uitzendbureau onder andere verantwoordelijk is voor het betalen van jouw loon.

Online urenregistratiesysteem
Onze maatschappij digitaliseert steeds meer, denk maar eens aan hyves, twitter, facebok en e-mail waar jij ongetwijfeld bekend mee bent. Bij Reuvers Uitzendbureau BV zijn we dan ook blij om te melden dat we jou een extra service kunnen aanbieden. Daarom kun je vanaf 7 februari 2011 online gewerkte uren registreren en loonstroken bekijken met e-UUR. Zodra jij voor ons aan de slag gaat ontvang jij van ons jouw persoonlijke inloggegevens.

Wat is e-UUR?

e-UUR is het online urenregistratiesysteem waarmee je niet alleen je uren door kan geven, maar ook altijd inzicht hebt in oude urenbriefjes en overal je eigen loonstrook en jaaropgave kunt bekijken.

Waarom e-UUR?
Met e-UUR is je urenbriefje invullen nog nooit zo makkelijk geweest. Je vult de uren digitaal in en er wordt automatisch een bericht naar je opdrachtgever gestuurd voor akkoord, dus je bent niet meer afhankelijk van een handtekening op de werkplek. Daarnaast is het systeem via internet bereikbaar, waardoor je op elk moment van de dag kan inloggen om je uren door te geven, een urenbriefje te bekijken in je digitale archief of je loonstrook van afgelopen maand in te zien en direct uit te printen. Bovendien is het zeer gemakkelijk te gebruiken! Werknemers kunnen hier inloggen.


Fasensysteem
De NBBU-CAO kent een fasensysteem, deze telt vier verschillende fasen. Elke fase geeft aan welke rechten je hebt als uitzendkracht. Hoe langer je voor een uitzendbureau werkt, hoe meer rechten je opbouwt.

FASE 1     FASE 2     FASE 3     FASE 4
26 wkn      104 wkn     52 wkn      vast contract

Fase 1 geldt gedurende de eerste 26 gewerkte weken. Voor de telling van de weken maakt het niet uit hoeveel uren in de week je werkt. In fase 1 geldt het uitzendbeding: als je niet werkt, ontvang je geen loon.

Daarna ga je door naar fase 2. Deze duurt 104 gewerkte weken. Ook in fase 2 is het uitzendbeding van toepassing.

In fase 3 ga je een uitzendovereenkomst aan voor bepaalde tijd: dit is een contract met een begin- en einddatum. Deze fase telt 52 kalenderweken. Je kunt in deze periode maximaal vier contracten aangaan voor bepaalde tijd, waarin je recht hebt op loondoorbetaling. Dit houdt in dat jouw loon wordt doorbetaald bij o.a. feestdagen en bij het wegvallen van werk.

In fase 4 ga je een uitzendovereenkomst aan voor onbepaalde tijd. Dit is een ‘vast contract’ zonder einddatum. Ook in deze fase heb je recht op loondoorbetaling.

‘Onderbreking en terugval’
Fase 1, 2 en 3
Ga je na een onderbreking van 26 weken of langer weer werken via hetzelfde uitzendbureau?
De telling begint dan opnieuw vanaf het begin van fase 1. Zit je in fase 3 en heb je drie maanden of langer niet gewerkt dan val je terug naar het begin van fase 3.Pensioen
Wanneer je 26 weken voor één uitzendbureau hebt gewerkt, start je met het opbouwen van pensioen via het pensioenfonds StiPP (www.stippensioen.nl). Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent. Je pensioen neem je mee als je daarna voor een ander uitzendbureau aan de slag gaat.

Loon
In de NBBU-CAO werken we met het loonverhoudingsvoorschrift. Dit betekent dat jouw loon hetzelfde is als dat van werknemers die bij de opdrachtgever in dienst zijn, in een gelijke functie en met dezelfde leeftijd en gelijke werkervaring en opleidingen.

Het loonverhoudingsvoorschrift geldt voor:
- het periodeloon in de schaal (inclusief verhogingen);
- arbeidsduurverkorting (adv);
- toeslagen voor overwerk, onregelmatigheid (o.a. feestdagentoeslag) en ploegendienst;
- onbelaste kostenvergoedingen (o.a. reiskosten).

Vrije dagen
Als uitzendkracht bouw je per gewerkt uur rechten op voor vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 24 vakantiedagen per jaar. Wanneer je vakantiedagen wilt opnemen, moet je dit van te voren overleggen met het uitzendbureau en de opdrachtgever.

Op dezelfde manier reserveer je voor kort verzuim (o.a. tandarts- en doktersbezoek), bijzonder verlof (o.a. verhuizing) en feestdagen. Je kunt niet meer opnemen dan je hebt gereserveerd.

In fase 3 en 4 betaalt het uitzendbureau je door tijdens vakantie, bij kort verzuim en bijzonder verlof.

Ziekte en arbo
Fase 1 en 2
Je hebt de eerste twee ziektedagen (wachtdagen), geen recht op loon. Bij ziekte ontvang je een ziektewetuitkering van 70% van het UWV Werkbedrijf, gedurende maximaal 2 jaar. Het uitzendbureau vult dat het eerste jaar aan tot 90% van jouw laatstverdiende loon. In ons geval wordt deze 20% aangevuld door Centraal beheer Achmea.

Fase 3 en 4
Je hebt bij ziekte recht op loondoorbetaling. Vanaf de derde ziektedag heb je recht op 90% van het loon. Dat geldt in het eerste ziektejaar of gedurende de uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd. In het tweede ziektejaar heb je recht op 70% van het loon.

De werkgever, de opdrachtgever en de uitzendkracht zijn allen verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer.

Opleiding en ontwikkeling
Wil je een opleiding volgen of jezelf door middel van een cursus of training verder ontwikkelen? De intercedenten van het uitzendbureau kan je meer vertellen over jouw opleidingsmogelijkheden en (persoonlijke) ontwikkeling en informeert jou graag over de spelregels.

Voor meer informatie over het volgen van een opleiding als uitzendkracht, kun je kijken op de website van Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF): www.stoof-online.nl

Werken als uitzendkracht?
Meer weten over het werk als uitzendkracht? Ga dan eens in gesprek met het uitzendbureau. De intercedenten leggen graag uit wat jouw rechten en plichten zijn als uitzendkracht en gaan graag voor jou op zoek naar een leuke baan!

Dit is een zeer beknopte versie van de NBBU-CAO voor Uitzendkrachten. De volledige tekst kun je downloaden via www.nbbu.nl of via een van de onderstaande sites.

NBBU
www.nbbu.nl

De Landelijke Belangen Vereniging
www.lbv.nl

FNV Bondgenoten
www.fnvflex.nl

CNV Vakcentrale
www.cnvflex.nl

De Unie
www.deunie.nl


Klik hier voor de verschilpunten tussen de NBBU- en ABU-CAO in hoofdlijnen. 

 

Terug